Majresan

Sidan är under uppbyggnad.

(Alt. 1/5 – 28/5 om du kompletterar med en vecka i Quito och på Galapagos öarna)
Programmet i detalj dag för dag. OBS – Justeringar i programmet kan förekomma vid behov.

Dag 1-2 Ankomst Peru & Cusco City Tour : (1-2 Maj)

Ditt flyg från Paris alt. Madrid anländer till Limas flygplats där du byter till inrikes flyg med Avianca som tar dig till Cusco tidigt på morgonen dag 2.

(Om du flyger med Iberia från Köpenhamn via Madrid, så behöver du inte vänta så länge på Limas flygplats. Med flyg från Stockholm och Göteborg blir det lite längre väntan, så då kan du boka en övernattning i Lima om du önskar – Prata med Resia om detta i samband med bokning av din flygbiljett!)

I Cusco tar vi emot med våra reseledare och vår buss tar oss till vårt hotell i närheten. Efter en välkomstdrink på hotellet, kan du vila ut lite eller också se dig omkring i staden på egen hand innan lunch. Därefter tar vi en ”City Tour” från hotellet och besöker bl.a. Koricancha, Sacsayhuaman, Qenqo, Puca Pucara samt Tambomachay m.m. Hela city touren är drygt 5 timmar och ger oss en bra bild av Cusco som helhet! Lunch och middag på egen hand denna dag!                                                        

Dag 3 – Valle Sagrado De Los Incas : (3 Maj)

Efter frukost tar vår buss oss till Incas heliga dal – Valle Sagrado De Los Incas – Här skall vi besöka viktigaste av Inca indianernas bosättningar, som än idag är viktiga för människorna i området. Vi besöker bland annat till ruinerna i Pisaq och den stora hantverks marknaden i ”dagens” Pisaq.

Vi äter lunch på ett trevligt ställe i den lilla staden Urubamba och fortsätter sedan till Ollantaytambo – ”Den sista/kvarvarande Incastaden” Här kommer vi att besöka den praktfulla ”försvarsmur” som skulle hålla fienderna borta och skydda hela den heliga dalen.

Vi avslutar dagen med att ta tåget från Ollantaytambo till Aguas Calientes, alldeles vid foten av Machu Picchu. Incheckning på det lilla hotellet och middag och rundvandring i staden på egen hand.

Dag 4 – Tour Machu Picchu : (4 Maj)

Mycket tidig uppstigning och därefter buss upp till toppen av Machu Picchu för att se den underbara soluppgången över denna magiska plats! För de som önskar kan vi vandra/klättra upp till toppen av berget, men då får du vara riktigt morgonpigg och sätta klockan på 03:00. Bra skor är ett måste förstås för den som inte vill åka buss! Vandringen är enbart uppför och tar 2-3 timmar beroende på tempo!

Machu Pichu
Machu Pichu
MP-13
MP-17

 

Lunch på egen hand i Aguas Calientes och därefter retur med tåget till Ollantaytambo där bussen väntar på att få ta oss tillbaka till Cusco. Middag på egen hand och möjlighet att uppleva ”Cusco by night”.

Dag 5 – Från Cusco till Puno och Titikaka sjön : (5 Maj)

Tidig bussfärd från Cusco till Staden Puno som ligger vid Titikaka sjöns strand. Under vår bussfärd kommer vi att göra flera intressanta stop som t.ex. Amdahuaylilla, Raqchi, La Raya och Pucara. Lunch stop vid Sicuani. Vi kommer fram under sen eftermiddag till Puno och checkar in på vårt hotell. Middag och utforskning av Puno på egen hand under kvällen.

Titikakasjön
Titikakasjön
Titikakasjön
Titikakasjön

 

Puno och Titikaka sjön ligger högt, ca 4.000 meter över havet, så tänkt på att ta med dig varma kläder då det blir kallt så fort solen har gått ned. Perumössa och vantar + extra tröja rekommenderas varmt!

Dag 6 – Titikaka sjön och Los Uros och öarna Mantany & Taquile :     (6 Maj)

Titikasjön räknas som världens högst belägna och trafikerade / navigerbara sjö, vilket är spännande att veta då vi besöker olika indianstammar på de olika öarna i vår lilla motorbåt.

Först besöker vi ”The Floating Islands” eller Los Uros som de egentligen heter. Flytande öar som ankras fast för att inte driva omkring. Ursprungs befolkning flydde undan Inca indianerna invasion genom att bosätta sig på dessa flytande öar. Norrmannen Thor Heyerdahl åkte hit för att lära sig Indianernas teknik att bygga vassbåtar. En teknik som han senare använde för att bygga Kon-Tiki samt Ra-I och Ra-II och som ”seglade” från Sydamerika till Asien över Stilla Havet. Ett mycket intressant besök!

Därefter besöker vi ön Mantany där vi också äter lunch. Vi avslutar dagen med inkvartering på ön Taquile, då vi förhoppningsvis kan få bo hemma hos någon av öns invånare. Här råder enkla förhållande så klart och det kan bli kyligt på natten, så ta med dig varma extra kläder. Middag på Taquile på eftermiddag / kvällen!

Dag 7 – Utforskar ön Taquile – Retur Puno : (7 Maj)

Under förmiddagen utforskar vi Taquile och avslutar med lunch innan vi beger oss ut på sjön igen och åker tillbaka mot Puno.  Middag på egen hand i Puno och därefter nattbussen tillbaka till Cusco.

Dag 8 – Ankomst Cusco och flyg via Lima till Colombia : (8 Maj)

Vi anländer tidig morgon till Cusco och tar oss direkt till flygplatsen för att ta inrikesflyget tillbaka till Lima.

För att komma från Lima, till dagens slutmål Santa Marta vid Caribiska havet, behöver vi också byta flyg i Colombias huvudstad Bogotá. Vi anländer till vårt hotell som ligger utanför Santa Marta nära Tayronas Nationalpark under tidig kväll där vi också intar dagens middag.

Under de två dagarna i Tayrona kommer vi att bo i ett Ekologiskt hotellkomplex som heter ”Ecohotel Rio Piedra” som är byggt med hänsyn till naturen. Vi bor i olika stora bungalows – räkna med att det kan bli 4-8 resenärer i varje hus! Mycket speciellt…!

Dag 9-10 Tayrona Nationalpark och Playa Cristal : (9-10 Maj)

I Tayrona får vi ett par härliga relax- och avkopplingsdagar. Här kan vi njuta och bada i kristallklart vatten, samt äta god mat på stranden. En bra återhämtningsdag efter våra strapatser i Peru och på Titikaka.

En av parkens stränder – Playa Cristal – är bl.a. framröstad som världens näst bästa, av Brittiska tidningen The Guardian, och Svenska resetidningen Vagabond har den också med på sin topplista över världens bästa stränder!

I nationalparkens täta vegetation gömmer sig Pilgiftsgrodor, Apor och Tayrona Indianer. Tips – Om du hittar en söt liten gul groda – ta inte på den eller försök att fånga den….kan bli jobbigt! Det finns många varianter och färger på dessa grodor och det är långtifrån alla som är giftiga eller som används för pilgift. Den farligaste lever dock här i Colombias djungler (Gul Pilgiftsgroda). Vuxna exemplar blir mellan 1,5 och 5,0 centimeter långa. Grodan räknas allmänt som världens giftigaste ryggradsdjur så låt oss vara försiktiga!

Den som önskar kan ta en taxi eller buss till Santa Marta under kvällen och känna av nattlivet eller bara strosa på strandpromenaden.
Dag två besöker vi de norra delarna av Tayrona där många vackra, klippiga och lite farliga stränder erbjuds. Vi vandrar en mindre led (1-2 timmar) genom nationalparken och stannar till vid de olika stränderna (där det är möjligt) för att sola och bada en liten stund. När vi kommer fram till slutmålet där det bl.a. finns ett nudistbad, kommer vi att erbjuda en tur på hästryggen under vägen tillbaka till entrén av parken.

Dag 11-12-13-14 – Sierra Nevada och Ciudad Perdida : (11-14 Maj)

Vi tar oss till nationalparken i Sierra Nevada för att uppleva en av resans många höjdpunkter. Färden innebär vandring till den Glömda Staden – Ciudad Perdida, inne i  Sierra Nevadas täta djungler! Vi kommer att få uppleva en underbar utsikt vid framkomsten och vandringen dit kommer att gå via skogar fulla av exotiska djur (Jaguar, Puma, Ozelotter, Myrslok, Bälta, Apor, Giftormar och Vildsvin samt vackra fåglar, Insekter och fjärilar mm) och växter, hängbroar, berg, floder och vattenfall.

Ciudad Perdida
Ciudad Perdida
Ciudad Perdida
Ciudad Perdida

Räkna med många fina foto under dessa dagar då vi också kommer att få återuppleva denna regionens Indiankultur och hur man byggde upp sina förfäders by på detta berg mitt ute i djungeln!

Räkna med ca 6-10 timmars vandring per dag och tre spännande övernattningar (Hängmatta eller enkel brits) i djungeln innan vi kommer tillbaka till civilisationen och byn Machete. Övernattning på Ecohotel Rio Piedra efter vandringen.

Läs noga texten under ”Allmänna råd – inför resan” om vilka förutsättningar som gäller för att kunna medverka.

Dag 15-17 – Barranquilla och Cartagena: (15-17 Maj)

Vi tar oss tidigt på morgonen från vårt hotell mot den fantastiska Caribiska kolonialstaden Cartagena. Denna stad kallas också för Sydamerikas ”pärla” och räknas som en av Colombias största turistattraktioner.  Färden går via Caribiska kusten mot staden Barranquilla (Shakiras födelsestad) där vi kör igenom som hastigast för att bl.a. titta på var det Colombianska landslaget i fotboll spelar sina hemmamatcher (Metropolitano).  På väg mot Cartagena stannar vi till och tar ett snabbt gyttjebad i minivulkanen Totumo. En turist fälla men en rätt ok sådan eftersom den ändå är ekologiskt genuin och ganska ovanlig! Här äter vi också vår frukost denna dag.

Vid lunchtid kommer vi fram till Cartagena, och checkar in på vårt hotell och äter något gott. Eftermiddagen och kvällen blir fria aktiviteter men vi smalas på kvällen inför dagens middag

Cartagena  
Cartagena
Cartagena
Cartagena

 

Under dag två i Cartagena tar vi oss en titt på denna intressanta stad och gör en Citytour i typisk Chiva-buss tillsammans för att se de bästa guldkornen. Middag på hotellet och därefter är det fri kväll med möjlighet att själv ströva omkring i den fantastiskt charmiga ”Gamla Stan” och uppleva nattlivet och en del av Colombias historia.

Under dag tre blir det en fridag i Cartagena då här finns så mycket att erbjuda. Efter frukost får du själv välja om du vill fortsätta att ströva omkring i ”gamla stan” eller varför inte ytterligare ta en sol och bad dag vid stranden. Det finns också en rad ”turist” utflykter som erbjuds av säljare på gatan. T.ex. sol och bad tur till någon av öarna i nationalparken ”Islas de Rosario” som består av 27 korallöar utanför kusten, eller besök på akvariet som också finns på en av dessa öar och som visar vilket djurliv som havet har att erbjuda. Denna dag bekostar du själv mat och dryck samt de aktiviteter som du väljer.

Dag 18 – Från Cartagena till Salento i Zona Cafétera :  (18 Maj)

Vidare till flygplatsen direkt efter frukost, för att ta oss mot sydligare breddgrader till Colombias hjärta – Kafferegionen/Zona Cafétera! När vi kommer fram kommer vi att märka en stor förändring av topografin eftersom vi kommer att befinna oss i den Colombianska delen av Anderna. Här finns både öppna landskap och smala och branta serpentinvägar uppe i de typiska bergsmassiv där kaffet odlas på hög höjd.

Vid framkomsten till Armenia eller Pereira (Flygplatsen), väntar bussen på oss att få ta oss till den charmiga lilla byn Salento alldeles i närheten. Staden är känd som Quindio regionens ”gamle fader” eftersom det är den äldsta staden i regionen. När vi kommer fram kommer kaffebönderna i denna region att välkomna oss med god lunch med sina typiska maträtter och med deras hemmagjorda kaffe. Vi har fri eftermiddag och kväll men avslutar med middag på hotellet eller på annan mysig restaurang i denna lilla stad.

Dag 19 – Cocora Nationalpark och Buena Vista : (19 Maj)

Från Salento tar vi oss upp i bergen mot Cocora Nationalpark. Parken och delstaten Quindio är känt för det ”Nationella trädet” Palma De Cera – ”Palmvax på Svenska” som kan bli upp till 80 meter högt – den högsta palmen i världen! Trädstammen är hal av vax – där av det Svenska namnet. Numera utrotningshotad p.g.a. dess värdefulla egenskaper.

I detta område kommer vi att hitta en hel del intressanta äventyr, men vi väljer ett av de vackraste i Nationalparken – Valle de Cocora. Här kommer vi att kunna njuta av vackra scenerier och andas den friska bergsluften i en natur fylld av ekologiska upplevelser. Innan vi fullbordar denna intressanta färd kommer vi att njuta av en skön och spännande hästtur genom floder och berg under ca tre-fyra timmar. Förhoppningsvis kommer vi att få se Kolibri fåglar i olika färger vid innan vi vänder tillbaka igen. För lunch-gommens njutning blir det den bästa fisken i Valle de Cocora som heter Trucha Arco Iris och som påminner om vår Lax.

Efter dessa bergsäventyr tar vi oss till lilla byn Buena Vista. Här skall vi bo på ett mysigt litet hotell som ligger högt och vackert med fin utsikt över regionerna Quindio och Valle. Under eftermiddagen i Buena Vista väntar oss ett äventyr som tar oss ”till högre höjder”.

Dag 20 – Kaffeproducent och Barcelona : (20 Maj)

På morgonen besöker vi gården/finkan ”Recuca” för att träffa en riktig kaffeproducent. Här kommer vi att få lära oss allt om hur livet hos en Colombiansk kaffebonde är, då vi själva får vara med och bli kaffeproducent under ett par timmar. Vi lär oss hur man odlar, torkar, skalar, sorterar och rostar kaffe här i Colombia. Vi skall givetvis också smaka på det ”Svarta Guldet”. Här äter vi också lunch denna dag.

Därefter blir vi hämtade i Willys Jeepar (kvarlevor från Vietnam och Koreakriget) som är karakteristiska och nödvändiga för kaffeodlarna här i området, eftersom de tar sig fram i den bergiga terrängen. Vi beger oss ut i vildmarken igen, nära lilla staden Barcelona där vi söker upp floden, för att uppleva ett friskt bad i det strömmande vattnet och undersöker omgivningarna innan vi tar oss hem till hotellet på nytt.

Vi avslutar kvällen och hela vår Colombia expedition med en avskedsfest på hotellet, innan vi packar våra väskor för sista gången på denna resa!

Dag 21 – Hemfärd från Pereira : (21 Maj)

Efter frukost tar vi oss mot flygplatsen i Pereira, där flyget (Avianca) går vidare mot Bogotá kl 14:01 och anslutningsflyg väntar till Paris kl 17:20 (Madrid 17:05) och därefter vidare mot Skandinavien.

För de resenärer som väljer att åka vidare till Ecuador och Galapagos öarna, tar vi istället ett flyg från Pereira kl 18:30 till Bogotá och vidare mot huvudstaden Quito kl 20:20. Buss väntar oss på flygplatsen i Quito när vi kommer fram ca 22:00 och tar oss till vårt Hotell som ligger mitt i Centrum nära trevliga caféer och restauranger i området Mariscal.

Dag 22 – Quito, City Tour och besök vid Ekvatorn/Mita Del Mundo : (22 Maj)

Efter frukost tar vi vår bussen norrut för ett besök vid ekvatorn och ”Middle of the World City” där vi också äter lunch på en trevlig restaurang som bl.a. serverar grillat marsvin för dem som önskar. Du får också möjlighet att på egen bekostnad besöka något av museerna Intiñan or Ethnographic.

City Touren börjar i finanskvarteren och shopping kvarteren samt i området Marciscal där vårt och flera andra hotell ligger. Vidare mot den historiska delen av centrum, där vi bl.a. besöker den fina utsiktsplatsen ”El panecillo” där vi kan se både nya och gamla delar av staden. Vi besöker också San Francisco- och La Basilica kyrkan (entré ingår ej), Plaza de la Independencia, samt passerar kolonial gatorna där vi också hittar Katedralen, Regerings-byggnaden samt kyrkan ”La Compañía” med mera.

Yacht – Kryssningsalternativet

Dag 23 – Flyg från Quito till Galapagos, Highlands och ombordstigning (23 Maj)

Buss eller Bil hämtar upp oss vid Baltra flygplats och tar oss genom öns skogsbeklädda ”Highlands”. Landskapet ändras hela tiden då vi färdas genom samtliga av Galapagos sju olika vegetations zoner. Vi kommer också att besöka ett privat reservat innan vi går ombord på vår Yacht – Guantanamera som ligger och väntar på oss i hamnen.

Guantanamera privat yacht
Guantanamera privat yacht
Guantanamera privat yacht

Här är lite fakta om båten / Yachten:
Length:
75.5ft, 22.4m
Beam: 21.5ft, 6.25m
Speed: 9 knots
Crew: 5 + guide
Level of guide: II
Capacity: 16 passengers

Dag 24 – Floreana, Flamingo lagunen och Post Office Bay : (24 Maj)

Under förmiddagen besöker vi ”Punta Cormorant – Floreana”. Denna plats är förmodligen den bästa Flamingo lagunen som Galapagos öarna kan erbjuda och det är också en av de största på dessa öar. Lagunen ligger mellan två större lava koner och ger området en mycket speciell atmosfär. Här finns en mängd olika havsfåglar förutom flamingos att studera. Detta är också ett unikt område på grund av den höga andelen endemiska växtarter. Här är också mycket intressant att se de två olika stränderna i området. ”The Green Beach” med en stor mängd olivine kristaller i sanden samt ”Flour Sand Beach” som består av koraller.

Under eftermiddagen besöker vi ”Post office Bay – Floreana” Historiskt sett är detta platsen för en trätunna som placerades precis här för flera hundra år sedan av besättningen på ett valfångstfartyg. Det har använts sedan dess, av sjömän och turister som ett postkontor. Tanken är att själv bära brev eller vykort till sin destination för hand. Bortsett från att vara ”Post Office” var detta landningsområdet för några av de första nybyggarna på Galapagos.

Dag 25 – Chinese Hat, Santa Cruz : (25 Maj)

Strax syd-ost om Santiago besöker vi lilla ön ”Chinese Hat”. Den är formad som en kineshatt när man ser den från långt håll. Denna vulkan ö är intressant eftersom där lavan sprutat ut har den också landat nära utgångs hålet och skapat konformade lavapyramider runt hela öns kustlinje. Dessa vulkan utbrott har ägt rum under vattenytan. Detta besök ger ett utmärkt tillfälle att studera geologiska funktioner som lava rör och lava flöden.

Dag 26 – Black Turtle Cove och Tortuga Bay : (26 Maj)

Denna dag kan det bli ”våt landstigning” och en intressant promenad till Turtle Bay Beach, kanske en av de vackraste stränderna på Galapagos. Här kan vi simma och snorkla observera kolonier av marina leguaner, pelikaner, Darwins finkar, hajar, havs-sköldpaddor samt den otroliga skogen Giant Cactus.  Detta område är dessutom häckningsplats av marina leguaner. På kvällen tar vi in på vårt hotell i närheten.

Dag 27 – Charles Darwin och Baltra : (27 Maj)

Vi börjar dagens kryssning med ett besök på Charles Darwin Research Station, som är belägen på Santa Cruz. Besökare uppmuntras att donera till denna organisation, som utför undersökningar och råder den ecuadorianska regeringen och resebyråer att minimera effekterna av turismen på öarna. Forsknings stationen innehåller också nationell park med ett informationscenter och ett museum. Stationen har också ett centrum för avel av sköldpaddor och ett uppfödning centrum, där sköldpaddor av olika underarter skall skyddas och återinföras till deras naturliga miljö. Vi övernattar en sista natt på vårt hotell innan avfärd mot Quito.

Dag 28 – Galapagos till Quito : (28 Maj)

Vi tar flyget från Galapagos ö-värld ca 10:00 och är tillbaka på Quito flygplats ca 15:00. Flyget hem till Europa går nästkommande dag, så det blir en extra natt och lite storstadsliv på kvällen i huvudstaden.

Dag 29-30  (29-30 maj)

Vi tar oss till flygplatsen i Quito en sista gång för hemresa till Skandinavien. För resenärer som flyger till Kastrup (med British Airways)  via London avgår flyget från Quito redan kl 07:00 på morgonen (med mellanlandning i Miami). Ankomst till Kastrup 30/5 ca kl 12:50.

För resenärer till Landvetter eller Arlanda (med KLM) via Amsterdam avgår flyget från Quito kl 15:00. (med mellanlandning i Guayaquil) Ankomst 30/5 till Arlanda 16:30 och Landvetter 17:40

Island Hopping – Landalternativet :

Dag 23 – Flyg från Quito till Galapagos, Tortuga Bay (Turtle Beach) : (23 Maj)

Efter ankomst till ön Santa Cruz / Puerto Ayora, tar vi oss till vårt hotell. Rumsfördelning får vi under eftermiddagen.
Efter lunchen kommer vi att besöka ”Tortuga Bay” vars entré endast ligger 15 minuter från staden. Därifrån promenerar vi i cirka 40 minuter till stranden. Väl framme finner vi två stränder, en grov strand där vi kan titta på marina leguaner som simmar in och ut ur havet (här stranden är inte lämpligt för simning) och en lugnare strand där vi kommer att kunna slappna av och ta oss ett bad. Därefter tar vi oss tillbaka till Puerto Ayora för att äta middag på utvalt hotell.

Dag 24 – Sail to Floreana : (24 Maj)

Segla till Floreana. Upplev det imponerande landskapet och föreställ dig mysterier och andra händelser som inträffade när de första familjerna kom och bosatte sig på öarna. Mycket nära ligger den perfekta platsen för snorkling. Efter lunch kommer vi att resa med motorbåt till Isabela Island. Boende i vårt hotell över natten

Dag 25 – Giant Turtle Breeding Center, Wall of Tears, Snorkling i Concha Perla : (25e Maj)

Efter frukost besöker vi ”Giant Turtle Breeding Center”. Här finns bl.a. inhägnader för vuxna sköldpaddor och ett kläckeri för de minsta. Centrat arbetar för att skydda, öka och bevara öns fem underarter av dessa gigantiska varelser. Målet är alltid att frigöra sköldpaddorna och släppa tillbaka dem i sin naturliga miljö, så fort som möjligt. Ibland har Breeding Centret även använts som ett räddningscenter för personer som har hotats av vulkanutbrott och skogsbränder.

Vid ”Giant Turtle Breeding Center”, kan man se sköldpaddor i deras olika utvecklingsstadier från ägg till små ungar, för ungdomar till vuxna. Sköldpaddorna finns kvar på Breeding Center tills de är stora nog att klara sig på egen hand, därefter återinförs de till vildmarken igen.

Sedan besöker vi ”Muro de las Lágrimas – Wall Of Tears”.

Detta är en historisk plats i Isabela. Mellan 1946 och 1959 var Isabela en straffkoloni, där fångar som straff, tvingades bygga en hög mur/vägg med stora block av lava. Väggen är 100 meter lång och 7 meter hög. På grund av det mödosamma arbetet och de svåra förhållanden där fångarna bodde, kallas denna plats Wall Of Tears!

På eftermiddagen har vi möjlighet att snorkla i Concha Perla. Detta är den perfekta platsen för dem som älskar simning eller snorkling! Concha de Perla är en grund och lugn vik med kristallklart vatten som gör att du kan njuta av det fascinerande marina livet i Galapagos.     Vi kommer att kunna simma med sjölejon och pingviner. Därefter går vi tillbaka till hotellet för middag och övernattning.

Dag 26 – Besök på Tintoreas & Snorkling : (26 Maj)

Vi besöker Tintoreras och vid ankomsten lära vi känna både blåhaj, havsleguan och sjölejon. Merparten av denna ö är bildad av lava. Vi besöker Lobo Chico och får möjlighet att snorkling. Vi avslutar vår ”Island Hopping” med middag och övernattning på hotellet.

Dag 27 -28

Vi tar flyget från Galapagos ö-värld ca 10:00 och är tillbaka på Quito flygplats ca 15:00. Flyget hem till Europa går den 29/5 så det blir en extra fridag i Quito den 28/5. Förslagsvis kan du passa på att åka den långa Linbanan upp i bergen ovanför staden (Teleferico) för att se vulkanerna och utsikten av staden från ovan – en mycket fin upplevelse!

Dag 29-30

Vi tar oss till flygplatsen i Quito en sista gång för hemresa till Skandinavien. För resenärer som flyger till Kastrup (med British Airways)  via London avgår flyget från Quito redan kl 07:00 på morgonen (med mellanlandning i Miami). Ankomst till Kastrup 30/5 ca kl 12:50.

För resenärer till Landvetter eller Arlanda (med KLM) via Amsterdam avgår flyget från Quito kl 15:00. (med mellanlandning i Guayaquil) Ankomst 30/5 till Arlanda 16:30 och Landvetter 17:40.