Vår Grundtanke

Vi vill kunna erbjuda dig som äventyrsresenär en annorlunda upplevelse och en lagom äventyrlig semester. Med ekologiska intresse försöker vi att förmedla nya spännande naturupplevelser och kulturella specialiteter i Peru, Ecuador samt i det outforskade Colombia.

Eftersom man generellt sätt inte talar Engelska i Sydamerika erbjuder vi ALLTID Svensktalade reseledare för att du skall känna dig trygg och bekväm och slippa ta hänsyn till språkproblematiken. (Till Ciudad Perdida ingår inhemsk guide som talar Spanska/engelska). Eftersom vi bl.a. är specialister på Colombia vill vi också ge dig hjärtat och landets ”riktiga” kultur och hoppar därför över de ”vanliga” turistfällorna.

Vårt Fokus

Vi erbjuder inga lyxhotell eller letar aktivt efter var man kan hitta de godaste paraplydrinkarna utan fokuserar i första hand på att förmedla naturupplevelser som ingen någonsin tidigare kunnat erbjuda i Sverige! Vi vill också ge dig hjärtat av Colombia och vi försöker att ge dig den ”riktiga” kulturen som finns här i landet och hoppar därför oftast över de ”vanliga” turistfällorna.

Exklusiv upplevelse

Dessutom vill vi förmedla en spontan och enkel atmosfär och skapa en teamkänsla med våra resenärer då vi är en liten men effektiv organisation här i Sydamerika. Vi erbjuder därför endast ett begränsat antal reser per år (i dagsläget 6st) för att kunna erbjuda dig en exklusiv erfarenhet och med ett välpaketerat innehåll.

Därför erbjuder vi dessutom våra paketresor även för mindre grupper/familjer på 4-6 deltagare, med båda tolk och guide! All inclusive, d.v.s. alla kostnader ingår i paketpriset som t.ex. hotell med dubbelrum, transfer, aktiviteter och merparten av alla måltider (frukost, lunch och middag – och i normalfallet vatten eller annan kolsyrad dryck).

Vi skräddarsyr paketresorna utifrån varje lands klimat som varierar kraftigt mellan olika årstider och platser och har därför lite olika innehåll i paketen beroende på vilken månad du önskar att medverka. T.ex. så åker vi till Leticia – Amazonas i första hand under Juni – augusti samt under December-Februari, eftersom det är under dessa månader som vattennivån i Amazonas bifloder är lagom hög och framkomligt. På motsvarande sätt erbjuder vi enbart Val safari under September-oktober resan, eftersom det då är störst möjlighet att få se dessa majestätiska djur som kommer till vår kust för att para sig och föda sina ungar. OBS! Alla våra ekologiska äventyr är ”Live” och inte arrangerat, vilket innebär att vi aldrig kan garantera vilka djur, växter mm som vi kommer att få se. Väder och andra ändrade förutsättningar kan innebära justeringar i programmet.

Specialarrangemang

Vill du sy ihop ditt eget exklusiva Sydamerika äventyr för mindre eller större grupper så kontakta oss, så hjälper vi gärna till med arrangemanget. Självklart kan vi kombinera något av våra befintliga resmål (Peru, Colombia eller Ecuador) med andra intressanta sevärdheter i andra länder, t.ex. Angel Falls i Venezuela, Iguazo fallen i Argentina/Brasilien, Påskön utanför Chile eller Rio De Janeiro i Brasilien m.m.

Om oss

Vi som driver Colombia Eco Adventures är ett litet team Sydamerikaentusiaster som numera är bosatta mitt i Colombias kafferegion. Har tidigare i livet varit verksamma i Göteborgs- och Alingsåsregionen och en av oss har Sydamerikansk bakgrund och känner därför till språk och kultur extra väl, vilket är en stor fördel. Vi tror att du som resenär kommer att uppskatta att ha svenska reseledare men med denna kompletterande bakgrund, för att få fram den ”äkta Sydamerikakänslan”. På våra expeditioner kommer vi dessutom att ha med oss lokala guider, som kan förse oss med fakta från respektive region samt som är kunniga om bästa vägar och säkerhetsfrågorna i området.

Här nedan är två av våra duktiga reseledare:

monica
Monica Ruiz : Reseledare och Tolk. Född i Colombia men bosatt i Sverige under närmare 10 år. Numera bosatt i Kafferegionen i Colombia och arbetar där på vårt avdelningskontor i Sydamerika.

Vi tar ansvar på våra resmål!

Genom AddTruly kan du som reser med oss på ett enkelt och säkert sätt donera pengar till en ideell lokal organisation på ditt resmål. För varje donation skänker Colombia Eco Adventures 100 kr till den valda organisationen. AddTruly är tjänsten som gör det möjligt för alla att ta socialt ansvar på sina resor. Läs mer på AddTruly.